POPIS PRACOVNÍHO POSTUPU - Jak se připravuje bramborový salát

Ročník:
3., 4., 5.
Počet stran:
9
Velikost: 2.15 MB
Typ souboru: pdf
Prodávající Libuše Sudová
Nahráno:
Naposledy upraveno:
31. 10. 2024
Sdílet:

Milé kolegyně,

tento materiál se hodí přesně do předvánočního času. Pracovní listy jsou koncipované tak, že se prakticky jedná o přípravu na celou hodinu.

1 - děti rozdělíme do skupin

2 - každá skupinka dostane nejdříve list RECEPT NA BRAMBOROVÝ SALÁT

3 - skupinka si pozorně přečte recept, pak ho odevzdá zpět učitelce

4 - každá skupinka dostane pracovní list s ingrediencemi a má za úkol vybrat a podtrhnout jen ty ingredience, které do receptu patří

5 - na další straně pracovního listu pak očísluje věty ve správném pořadí tak, jak se salát připravuje

6 - následuje společná kontrola (děti mohou dostat zpět první list s receptem a porovnat ho se svou prací

7 - následuje rozhovor v komunitním kruhu, kdy si děti povídají o alternativním jídle, které doma připravují na Štědrý večer

8 - součástí materiálu je pracovní list PÁTRACÍ - děti zjišťují informace v kuchařkách a na internetu (historii přípravy bramborového salátu, jeho původ, ale i jaké bylo původní tradiční štědrovečerní jídlo v dřívějších dobách, děti se dozvědí o osobnosti Magdaleny Dobromily Rettigové, (Pro učitele jsem připravila obrázek a text.)

9 - ve zbytku hodiny děti vytvoří nebo popíší recept na jiný vánoční pokrm (případně můžeme zadat jako domácí úkol) Děti využijí informace z internetu nebo knih.

10 - hodinu můžeme také doplnit vlastní přípravou bramborového salátu ve skupinkách -tato aktivita by se mohla komplexně zařadit do předvánočního projektového dne

Další produkty od autora Libuše Sudová

494175
Matematika
2., 3.
Ostatní
Milé kolegyně a kolegové, chtěla jsem dětem zpestřit výuku orientace v tabulce. Napadlo mě, jak využít tabulky
35.00 Kč
871519
Etická výchova
ZŠ – 1. STUPEŇ
Omalovánky
Milé kolegyně a kolegové, připravila jsem tento výtvarný a komunitní projekt a navrhla ho jako skupinovou aktivitu pro
45.00 Kč
502885
Matematika
3., 4., 5.
Didaktické hry
Milé kolegyně a kolegové, nabízím Vám 4 aktivity mimo lavice k procvičování převodů jednotek délky: 1. hra - každé dítě
35.00 Kč
701954
Český jazyk - sloh
ZŠ – 1. STUPEŇ
Pracovní listy
Milé kolegyně a kolegové, protože máte velký zájem o mé předešlé dokreslovací sady, vytvořila jsem další, již třináctou
35.00 Kč
POPIS PRACOVNÍHO POSTUPU - Jak se připravuje bramborový salát POPIS PRACOVNÍHO POSTUPU - Jak se připravuje bramborový salát
Milé kolegyně,tento materiál se hodí přesně do předvánočního času. Pracovní listy jsou koncipované tak, že se prakticky jedná o přípravu na celou hodinu.1 - děti rozdělíme do skupin2 - každá skupinka dostane nejdříve list RECEPT NA BRAMBOROVÝ SALÁT3 - skupinka si pozorně přečte recept, pak ho odevzdá zpět učitelce4 - každá skupinka dostane pracovní list s ingrediencemi a má za úkol vybrat a podtrhnout jen ty ingredience, které do receptu patří5 - na další straně pracovního listu pak očísluje věty ve správném pořadí tak, jak se salát připravuje6 - následuje společná kontrola (děti mohou dostat zpět první list s receptem a porovnat ho se svou prací7 - následuje rozhovor v komunitním kruhu, kdy si děti povídají o alternativním jídle, které doma připravují na Štědrý večer8 - součástí materiálu je pracovní list PÁTRACÍ - děti zjišťují informace v kuchařkách a na internetu (historii přípravy bramborového salátu, jeho původ, ale i jaké bylo původní tradiční štědrovečerní jídlo v dřívějších dobách, děti se dozvědí o osobnosti Magdaleny Dobromily Rettigové, (Pro učitele jsem připravila obrázek a text.)9 - ve zbytku hodiny děti vytvoří nebo popíší recept na jiný vánoční pokrm (případně můžeme zadat jako domácí úkol) Děti využijí informace z internetu nebo knih.10 - hodinu můžeme také doplnit vlastní přípravou bramborového salátu ve skupinkách -tato aktivita by se mohla komplexně zařadit do předvánočního projektového dne
UUCZ-700271
Český jazyk>Český jazyk - sloh>Pracovní činnosti>Pracovní listy>Přípravy hodiny/lekce>3.>4.>5.>📖 Čtenářská gramotnost 1. stupeň>🎁 Vánoce
35.00