Chcete se žáky navodit atmosféru německé restaurace, seznámit je s tradičními německými pokrmy a rozšířit jejich slovní zásobu o české národní pokrmy? Vše najdete v tomto materiálu.
Příprava hodiny Im Restaurant je zaměřena na rozšiřování slovní zásoby, orientaci v textu a konverzaci. Žáci si osvojí názvy českých tradičních jídel v němčině a seznámí se s některými německými národními pokrmy. Kromě toho se naučí také užitečné fráze.
Materiál obsahuje celkem 3 aktivity - skládačku, rozhovor a jídelní lístek. Ve skládačce žáci hledají dvojice, a postupně tak skládají obdélník s tajenkou na okraji. V rozstříhaném rozhovoru musí žáci správně seřadit promluvy, jak by měly jít za sebou. A samotný jídelní lístek je pak pomyslně zavede do restaurace, kde si mohou trénovat konverzaci v roli číšníka a hosta.









