Proteiny - laboratorní úlohy

Předmět:
Ročník:
Počet stran:
6
Velikost: 375.62 KB
Typ souboru: zip
Nahráno:
Naposledy upraveno:
3. 5. 2025
Sdílet:

V této laboratorní práci se žáci seznámí s klíčovými vlastnostmi bílkovin a enzymů. Prozkoumají proces denaturace bílkovin a zjistí, jak faktory jako teplota, pH nebo alkohol mohou změnit strukturu bílkovin. Dále se naučí provádět Biuretovu reakci, která umožňuje detekci bílkovin v potravinách, jako je mléko, vejce nebo brambory. Na závěr se zaměříme na vliv enzymu obsaženého v čerstvém ananasu, na želatinu, přičemž zjistíme, jak tento enzym štěpí bílkoviny a ovlivňuje tuhnutí želatiny. Celý proces bude probíhat formou experimentů, které studentům umožní aplikovat teoretické znalosti na konkrétní praktické úkoly a rozvinout jejich analytické dovednosti. Úlohy jsou snadno proveditelné a nevyžadují speciální chemickou laboratoř.

Další produkty od autora Kristýna Klementová

843839
Chemie
9.
Pracovní listy
Materiál je koncipován tak, aby vám vystačil na 3 vyučovací hodiny. V jedné vyučovací hodině projdete prezentaci, v
45.00 Kč
871230
Chemie
9.
Pracovní listy
Tento výukový materiál obsahuje tři laboratorní úlohy, které pomohou žákům 9. ročníku porozumět vlastnostem tuků: ✅
30.00 Kč
871231
Chemie
9.
Pracovní listy
Tento výukový materiál obsahuje tři laboratorní úlohy, které pomohou žákům 9. ročníku porozumět vlastnostem sacharidů: ✅
30.00 Kč
893404
Nezařazené k předmětu
ZŠ – 1. STUPEŇ
Didaktické hry
V tomto materiálu najdete 11 variant hry podpisovka, které využijete během celého školního roku. Materiál obsahuje
35.00 Kč
Proteiny - laboratorní úlohy Proteiny - laboratorní úlohy
V této laboratorní práci se žáci seznámí s klíčovými vlastnostmi bílkovin a enzymů. Prozkoumají proces denaturace bílkovin a zjistí, jak faktory jako teplota, pH nebo alkohol mohou změnit strukturu bílkovin. Dále se naučí provádět Biuretovu reakci, která umožňuje detekci bílkovin v potravinách, jako je mléko, vejce nebo brambory. Na závěr se zaměříme na vliv enzymu obsaženého v čerstvém ananasu, na želatinu, přičemž zjistíme, jak tento enzym štěpí bílkoviny a ovlivňuje tuhnutí želatiny. Celý proces bude probíhat formou experimentů, které studentům umožní aplikovat teoretické znalosti na konkrétní praktické úkoly a rozvinout jejich analytické dovednosti. Úlohy jsou snadno proveditelné a nevyžadují speciální chemickou laboratoř.
UUCZ-871227
Chemie>Pracovní listy>Přípravy hodiny/lekce>9.
30.00