Materiály od uživatele Tereza Porcalová

Ahoj, jmenuji se Terka, jsem dredatá paní učitelka z montessori školy, alternativnímu vzdělávání se věnuji již od roku 2016.

Hlavou se mi neustále honí nápady, jak vylepšit školní portfolio o pracovní listy a pomůcky, které pokryjí aktuální konkrétní potřeby jak dítěte, tak pedagoga. Proto u mě najdete soubory materiálů, které vždy spojuje nějaká červená nit. Mým oborem je především český jazyk, ale mým záměrem je tvořit materiály, které zároveň reagují na potřebné mezipředmětové vazby (návaznost především na Projekt - předmět zahrnující dějepis, zeměpis, přírodopis a občanskou výchovu).

V naší škole nepoužíváme jednotné pracovní sešity pro děti a žáci se s novou látkou seznamují na pomůcce, každé dítě si jede svým tempem a probírá téma, které ho zrovna zajímá, proto mi klasické školní materiály nevyhovují - každé dítě potřebuje jiný počet materiálů k osvojení, procvičení, konkrétního učiva. A tak si většinu tvoříme sami. Rozhodla jsem se o některé z těchto materiálů s Vámi podělit, věřím, že pomohou i Vám, ať už je využijete k jakýmkoliv příležitostem.

Přeji hezký den, nejen s češtinou :)

PS: Nečekejte materiály hýřící barvami, přemírou ilustrací atp. Důležité je pro nás soustředění se na danou věc, a proto tvořím materiály tak, aby děti nerozptylovaly zbytečnosti navíc. Materiály tak mohou v některých případech na první pohled vypadat neatraktivně, má to však své opodstatnění (zejména u materiálů určených žákům vyšších ročníků).

PS2: Pokud byste mě rádi sledovali na sociálních sítích, najdete mě na Instagramu @montesorka.od.tereky

619695
Grafomotorika
MŠ, MŠ - předškoláci, 1.
Pracovní listy
V sadě pracovních listů GRAFOMORICKÉ LISTY najdete 34 listů s grafomotorickými cvičeními s přírodní tematikou počasí
149.00 Kč
618666
Grafomotorika
MŠ, MŠ - předškoláci, 1.
Pracovní listy
Sada pracovních listů Grafomotorika MOŘE obsahuje úvodní část, kde se dočtete, proč je důležité, aby děti v předškolním
69.00 Kč
608952
Český jazyk
4., 5., 6.
Pracovní listy
Co konkrétně obsahuje Sada pracovních listů Dášeňka čili život štěněte? V této sadě najdete 15 propracovaných pracovních
299.00 Kč
608944
Český jazyk
ZŠ – 2. STUPEŇ
Pracovní listy
Co konkrétně obsahuje Sada pracovních listů Malý princ? V této sadě najdete 15 propracovaných pracovních listů ze tří
299.00 Kč